Op 30 maart heeft Microsoft de abonnementen Microsoft 365 Personal en Microsoft 365 Family aangekondigd, de eerste consumentenaanbiedingen van Microsoft 365. Met genoegen kan ik hierbij ook gerelateerde veranderingen in onze Office 365-abonnementen voor kleine en middelgrote bedrijven aankondigen. Vanaf nu zullen al deze producten het Microsoft 365-merk gebruiken.

Dit is een natuurlijke evolutie. Microsoft 365 begon in 2017 als een licentiebundel voor ondernemingen: een combinatie van Windows, Office en Enterprise Mobility + Security (EMS). Sindsdien is het sterk ontwikkeld. Tegenwoordig noemen we het ‘de productiviteitscloud van de wereld’ en vertegenwoordigt het onze visie voor de toekomst van Microsoft-productiviteitshulpmiddelen: een geïntegreerde verzameling apps en services die Artificial Intelligence (AI) en andere baanbrekende innovaties voor je aan het werk zet. En voor kleine en middelgrote bedrijven omvat dat nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams om je te helpen rijke vergaderingen en evenementen online te hosten, mogelijkheden voor het opslaan en delen van bestanden in de cloud zodat je vanaf elke locatie kunt samenwerken, en beveiligings- en identiteitsoplossingen om je bedrijf te beschermen. In een tijd waarin bedrijven met enorme economische en gezondheidsuitdagingen te maken hebben, zijn we blij om onze klanten (consumenten en kleine en middelgrote bedrijven) te kunnen introduceren tot deze groeiende Microsoft 365-familie.

Nieuwe productnamen

De nieuwe productnamen worden op 21 april 2020 van kracht. Alleen de productnamen veranderen; de prijzen en functies veranderen momenteel niet.

  • Office 365 Business Essentials wordt Microsoft 365 Business Basic.
  • Office 365 Business Premium wordt Microsoft 365 Business Standard.
  • Microsoft 365 Business wordt Microsoft 365 Business Premium.
  • Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden allebei Microsoft 365-apps. Waar nodig zullen we de labels ‘voor bedrijven’ en ‘voor ondernemingen’ gebruiken om onderscheid te maken tussen de twee.

Enkele vraag/antwoorden:

V. Waarom maken jullie deze veranderingen?
A. Ten eerste willen we dat onze producten de reeks functies en voordelen in het abonnement weerspiegelen. Microsoft 365 is een geïntegreerde verzameling apps en services die AI en andere baanbrekende innovaties voor je aan het werk zet. En voor kleine en middelgrote bedrijven omvat dat nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams om je te helpen rijke vergaderingen en evenementen online te hosten, mogelijkheden voor het opslaan en delen van bestanden in de cloud zodat je vanaf elke locatie kunt samenwerken, en beveiligings- en identiteitsoplossingen om je bedrijven te beschermen. Ten tweede zijn we altijd op zoek naar manieren om dingen te vereenvoudigen. Deze nieuwe benadering van de naamgeving van onze producten is ontworpen om je te helpen snel het abonnement te vinden dat je nodig hebt en weer aan het werk te gaan.

V. Hoe past Office in Microsoft 365? Zal ik Word, Excel en PowerPoint nog steeds kunnen gebruiken?
A. De Office-suite vormt de kern van de Microsoft-productiviteitservaring, en dat verandert niet. In de afgelopen paar jaar is ons cloudproductiviteitsaanbod echter veel verder gegroeid dan het traditionele beeld dat mensen van ‘Office’ hebben. Word, Excel en PowerPoint zijn nu belangrijker dan ooit tevoren. In Microsoft 365 blazen we deze apps echter nieuw leven in met behulp van de cloud en AI, en voegen we nieuwe cloudervaringen zoals Teams, Stream, Forms en Planner toe. Dit wordt allemaal ondersteund door een verzameling algemene services die je gegevens veilig houden. Het is Office en nog véél meer.

V. Is er iets nieuw of anders in de abonnementen Microsoft 365-apps voor bedrijven en Microsoft 365-apps voor ondernemingen dat niet aanwezig was in de abonnementen Office 365 Business en Office 365 ProPlus? Nieuwe functies misschien?
A. De prijzen en functies van de abonnementen veranderen momenteel niet.

V. Wanneer zullen de abonnementen Microsoft 365 Business en Microsoft 365-apps voor ondernemingen beschikbaar zijn?
A. Alle abonnementen zullen vanaf 21 april 2020 beschikbaar zijn voor klanten.

V. Worden alleOffice 365-abonnementen opgeheven? Wat verandert er niet?
A. Geen van de abonnementen wordt opgeheven. Dezelfde abonnementen zijn beschikbaar; alleen de namen zijn bijgewerkt. En in het geval van Office 365 Enterprise blijft de naam hetzelfde en zullen er geen veranderingen zijn.

Zoka staat paraat:

Zijn er nog zaken onduidelijk? Neem contact en we verduidelijken dit met veel plezier.

Daarnaast kan u ook terecht om uw licenties te optimaliseren of aan te schaffen.

Contacteer ons