Windows 11 is er! De nieuwste versie van Windows is een upgrade van Windows 10, maar met enkele nieuwe functies, een ander design, een betere gebruikservaring en een efficiënter veiligheidsbeleid. Lees hier meer over de nieuwste mogelijkheden.

 

Windows 11

Verschuiving in gebruik van computers

Vandaag spelen computers een grotere rol in ons leven dan ooit. We werken thuis en moeten eenvoudig verbonden zijn met de cloud of we willen connecteren met vrienden en familie online. Waar het toestel vroeger een aanvulling in ons leven was, treedt het nu op de voorgrond. De computer evolueerde van iets praktisch, naar iets persoonlijks en emotioneel, zowel professioneel als privé. Met die insteek ontwikkelde softwaregigant Microsoft nu ook Windows 11.

Ontwerp voor verhoogde productiviteit en creativiteit

Nieuwe thema’s, nieuwe widgets, een gecentreerde taakbalk, vensters met afgeronde hoeken … De interface van Windows 11 oogt niet alleen modern, hij geeft je de controle en straalt rust en vertrouwen uit. De cloud en Microsoft 365 zijn centraal geplaatst in start, want vandaag wil iedereen elk bestand op elk moment kunnen bekijken en bewerken.

Ontwerp voor verhoogde productiviteit en creativiteit

Nieuwe thema’s, nieuwe widgets, een gecentreerde taakbalk, vensters met afgeronde hoeken … De interface van Windows 11 oogt niet alleen modern, hij geeft je de controle en straalt rust en vertrouwen uit. De cloud en Microsoft 365 zijn centraal geplaatst in start, want vandaag wil iedereen elk bestand op elk moment kunnen bekijken en bewerken.

Nieuwe functies

Uiteraard horen bij een nieuwe lancering enkele nieuwe functies. Elk venster krijgt een ongeziene flexibiliteit. Met Snap Layouts en Snap Groups optimaliseer je de schermruimte en wissel je eenvoudig tussen apps (programma’s) en gegroepeerde apps. Zo keer je eenvoudig terug naar openstaande programma’s en schakel je snel tussen verschillende projecten via het groeperen van programma’s. Snel een dringende mail beantwoorden en terugkeren naar de programma’s die open staan na het verzenden van de mail, was nooit zo gemakkelijk. Kortom, jouw programma’s worden heel handig gerangschikt. Daarnaast kan je via verschillende bureaubladen, een eenvoudig onderscheid maken tussen werk en privé. Je kiest dus zelf welke apps en bestanden op welk moment weergegeven worden en kan hier vlot in schakelen.

Ook connecteren met anderen was nog nooit zo eenvoudig. De chat van Microsoft Teams zit geïntegreerd in de taakbalk en enkele functies van Teams liggen hierdoor – letterlijk – binnen handbereik. Daarnaast is er een opvallende gepersonaliseerde feed die aangedreven wordt door AI (artificial intelligence). Met handige widgets brengt Windows 11 je dichter bij alle nieuws en informatie die jij belangrijk vindt. Zo kies je welke actuele informatie je snel in één oogopslag wilt zien en voeg je die toe aan het beginscherm. Daarbovenop ondervind je minder ‘last’ van updates, omdat die op de achtergrond uitgevoerd worden én werkt jouw webbrowser sneller.

Betere integratie Android en Windows

Ook nieuw is de verbeterde integratie tussen Windows en Android. Je vindt immers gemakkelijk bestanden terug die je opende op jouw telefoon of tablet én er zijn verschillende Android-apps beschikbaar op Windows 11. Zo download je nu Android apps zoals TikTok, of extra apps zoals Instagram of Zoom op jouw computer. Hiervoor werkt Windows samen met Amazon Store en Intel.

Veiliger

Omdat de basis van Windows 11 bestaat uit de huidige vertrouwde Windows 10-basis, zijn app-compatibiliteit en vertrouwde beheeropties automatisch geïntegreerd. Door een nieuw ingebouwde beveiligingstechnologie worden bestanden nog beter beschermd bij migratie naar de cloud.

Wil je meer weten over windows 11?

In het najaar geeft Zoka een opleidingsmoment waar je te weten komt hoe je alles uit Windows 11 kunt halen.

We geven tips en tricks mee en laten je kennis maken met alle nieuwtjes.

Q

Maak jezelf en jouw medewerkers klaar voor de toekomst

Zorg voor een vlotte overgang van Windows 10 naar Windows 11.

Tijdens een van onze opleiding ontdek je de vele nieuwe functies binnen windows 11. Daarnaast maken we jullie wegwijs met handige Tip & Trics binnen Windows & Microsoft 365.

    Met Zoka ontdek je een een probleemloze overstap naar windows 11

    Weet je daarbovenop niet of jouw toestel compatibel is en wat de impact op jouw digitale omgeving zal zijn? Als IT-partner zorgen we voor een vlotte overgang naar Windows 11. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op en we begeleiden je graag tijdens de overstap!

    Q

    Overschakelen naar Windows 11

    Vul onderstaand formulier in of plan uw afspraak via https://afspraak.zoka.be