Zoka is een jong en dynamisch bedrijf dat zich specialiseert indesign en implementatie van WiFi-netwerken. De draadloze WiFi-diensten van Zoka zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën en oplossingen. Zij adviseren bedrijven bij de aanschaf van de juiste apparatuur en zorgen voor een professionele installatie. Bij Zoka staat de klant centraal: ook na de installatie blijft service belangrijk. Zij onderhouden de aangelegde WiFi-netwerken, zodat alles optimaal blijft functioneren.

De uitdaging
Hotel Atlanta in het Belgische kustplaatsje Knokke is een gastvrij en servicegericht familiehotel met 33 sfeervolle en comfortabele kamers en een ideale ligging op 50 meter van het strand en de Noordzee. Het hotel staat bekend om zijn fijne keuken, de goede bediening en de servicegerichtheid. Om nog beter aan de wensen van de gasten tegemoet te kunnen komen ging Atlanta in zee met installateur van draadloze netwerken Zoka om het hotel van WiFi te voorzien.

Er was al een gedeeltelijk WiFi-netwerk aanwezig in het hotel, maar dit bestreek slechts de helft van het hotel en bestond uit een aantal access points zonder centrale wireless controller. Dit voldeed niet aan de eisen van de klanten: de verbinding werd voortdurend verbroken en als hij al werkte dan was het netwerkverkeer traag en onbetrouwbaar. Omdat Atlanta een goede service hoog in het vaandel heeft besloot het management WiFi-installateur Zoka in te huren voor het aanleggen van een volledig dekkend draadloos netwerk dat centraal kon worden beheerd en dat de gasten op een eenvoudige wijze toegang tot het internet kon verschaffen op hun telefoons, laptops en tablets. Bram Vervacke van Zoka vertelt: “Het aanleggen van een volledig dekkend draadloos netwerk leek geen eenvoudige taak te gaan worden. Iedere hotelkamer was voorzien van brandwering en tussen de verdiepingen en de kamers zaten dikke lagen beton. Het is dan maar de vraag of de apparatuur die je gebruikt wel in staat is om een snel en dekkend netwerk te leveren voor alle drie de verdiepingen en de entree van het hotel.”

Resultaat
De installatie van het WiFi-netwerk is met succes afgerond. Gasten kunnen nu zonder problemen met hun laptops, smartphones en tablets op het internet. Het hotel hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud van de installatie. Eén keer per jaar komt Zoka alles inspecteren en eventueel verbeteren. Kortstondige problemen als uitval worden direct door Zoka opgelost dankzij de e-mailmelding. Ook de eigenaar van Hotel Atlanta, Bruno, is erg te spreken over het resultaat: “De samenwerking met zowel Zoka is erg soepel verlopen. We hebben de overlast voor klanten tot een minimum kunnen beperken en er zijn nog geen mankementen of defecten opgetreden. Het draadloze netwerk werkt overal in het hotel zonder problemen en dat zorgt voor tevreden gasten, die nu overal in het hotel een snelle internetverbinding hebben!”

Lees meer?

https://dutchitchannel.nl/499360/case-study-zoka-levert-netgear-draadloos-netwerk-aan-hotel-atlanta-in-knokke.html