Een backup, alles staat toch in de cloud?

 

Het een vaak voorkomend misverstand dat je data veilig staat omdat het in de cloud staat.

Het nemen van een backup van Microsoft 365 is belangrijk om verschillende redenen.

 

Bescherming tegen gegevensverlies:

Hoewel Microsoft 365 een betrouwbaar platform is, kan gegevensverlies nog steeds optreden als gevolg van verschillende oorzaken, zoals per ongeluk verwijderde bestanden, hardwarestoringen, menselijke fouten, kwaadaardige aanvallen zoals ransomware, enzovoort.

Handig om te weten: Microsoft neemt de verantwoordelijkheid voor de services van hun producten maar niet voor je data.

Beveiliging tegen cyberdreigingen:

Helaas merken we elke jaar een stijging in cyberdreigingen zoals ransomware-aanvallen.
Met een back-up bescherm je je eigen data tegen geen ransomware-aanval. De back-up wordt afzonderlijk bewaart van je dagdagelijkse werking zoals eigen toestellen en je Microsoft omgeving.
Hierdoor kunnen we veel sneller je data terugplaatsen en betaal je
geen losgeld.

Juridische vereisten:
Bedrijven moeten vaak voldoen aan regelgeving en juridische vereisten met betrekking tot gegevensopslag en -beveiliging.
Een regelmatige back-up kan helpen bij het naleven van deze voorschriften door ervoor te zorgen dat gegevens beschikbaar zijn voor audits en rapportage.

Gemakkelijk herstel van bestanden, mails en meer:
Als er wijzigingen of verwijderingen worden aangebracht in Microsoft 365-gegevens, kunnen back-ups worden gebruikt om deze wijzigingen ongedaan te maken en verloren bestanden te herstellen. Dit vergemakkelijkt het herstelproces en minimaliseert de impact van onopzettelijke fouten.

Kortom, het nemen van een backup van Microsoft 365 is een essentieel onderdeel van een uitgebreide gegevensbeschermingsstrategie om bedrijfscontinuïteit te waarborgen en te beschermen tegen verschillende bedreigingen