Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint,ect) kent u ongetwijfeld als software pakket dat u lokaal op uw toestel installeert.Microsoft Office 365 gaat veel breder dan enkel het office pakket. Het is een oplossing waarbij u enerzijds steeds gebruikt maakt van de de laatste versie van Office maar daarnaast biedt het heel veel online services voor uw bedrijf. 

Enkele voordelen op een rij:

  • SchaalbaarEen van de grootste voordelen van Office365 is dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Groeit je bedrijf? Dan schaf extra Office 365-licenties aan. Ga je meer doen met minder personeel? Zeg een aantal licenties op. Je kunt Office 365 geheel afstemmen op je bedrijf.
  • kostprijs
    Bij een lokale installatie van beheerde opslagomgeving komen er een hoop kosten kijken.Denk hierbij aan kosten voor hardware in de vorm van servers, supportcontracten met hardware leveranciers, kosten voor een besturingssysteem, licenties voor Office, Mailserver, SQL-servers, SharePoint-omgevingen en implementatiekosten.Ten slotte een onderhoudscontract voor de nodige updates en check-ups.Vaak wordt hier ook op lange-termijn gekeken en zal het dus niet gemakkelijk zijn om op- en afschalen aangezien de hardware nu eenmaal moet aangekocht worden. Los van als deze optimaal gebruikt wordt.Met Office 365 is dit niet langer het geval. U neemt een abonnement voor een X aantal gebruikers tegen een vast bedrag per maand, zo daalt de kapitaalinvestering en krijgt u een beter zicht op uw ICT kost.
  • Veiligheid:Microsoft is zich hier bewust van en heeft Office 365 dan ook voorzien van state of the art security oplossingen, dit onderdeel is zelfs opgenomen in de Service Level Agreement. Dit geldt niet alleen voor de software zelf, maar ook voor de Microsoft Datacenters. Office 365 voldoet hiermee aan de zeer strenge Europese privacyvoorwaarden voor de opslag van gegevens, Microsoft is de eerste clouddienst waarvoor dit geldt.m.a.w. uw data zit veilig binnen uw Office 365.
  • Toegankelijkheid:U kan Office 365 benaderen vanaf elk toestel en op elke locatie, het enige dat u nodig hebt is een werkende internetverbinding. Hiermee he​eft u overal toegang tot uw e-mail, agenda’s, documenten en contactpersonen. Zo wordt thuiswerk geen probleem.Qua inlogbeveiliging kan u deze zo veilig maken als bij uw bank.
  • Hoge uptime:Microsoft beloofd u dat u uw gegevens steeds kan bereiken door een hoge uptime garantie van kan u steeds zeker zijn dat uw gegevens bereikbaar zijn.M.a.w. u geeft geen last van een uitgevallen server, daarnaast is uw mailserver steeds bereikbaar.

Meer weten?

Weten wat Microsoft Office 365 kan beteken voor uw bedrijf?