Eenvoudig online betalingen ontvangen met Mollie en Plink

Bedrijven worden steeds digitaler. Dat was al zo vóór de coronacrisis, maar nu zijn we pas echt vertrokken. Webshops schoten als paddenstoelen uit de grond, waardoor online betalen ook steeds meer de norm worden. Zoka verdiepte zich in de digitale mogelijkheden en helpt u graag om zo snel mogelijk digitale betalingen te kunnen ontvangen voor uw webshop of bedrijf.

Mollie, dé betaaloplossing voor webshops

Mollie is een online betaalterminal dat met tal van pakketten gekoppeld kan worden. Zo is het een uitstekende oplossing om mensen via uw webshop onmiddellijk te laten betalen, maar Mollie kan ook gekoppeld worden aan tal van softwarepakketten. Zo zijn er reeds gratis koppeling met facturatie- en boekhoudpakketten zoals, zoals Teamleader, Billit, Exact Online, Yuki … Alle mogelijke integraties kunt u hier bekijken. Wanneer uw softwarepakket geen integratie of koppeling voorziet, dan kunt u deze koppelen met behulp van Zapier of een API.

Laat klanten ook online betalen zonder webshop 

Geen webshop? Geen probleem! Bedrijven zonder webshop of die nog geen online betaalmogelijkheden aanbieden, kunnen gebruikmaken van een extra tool die werd ontwikkeld door Mollie,, genaamd Plink.

Hoe werkt het?

Als bedrijf kunt u gratis een account aanmaken op Mollie. Daarmee kunt u uw betalingen ontvangen of verwerken, terugstortingen in orde brengen en koppelen met tal van pakketten door middel van gratis plugins. U betaalt enkel per transactie, dus louter wanneer u Mollie gebruikt. Verder zijn er geen verborgen of maandelijkse kosten aan een account verbonden. Om u een idee te geven: een betaling ontvangen via Bancontact kost 39 cent, ongeacht het bedrag. Voor kaarten als Mastercard of Visa betaalt u wat meer, maar de prijzen blijven zeer redelijk. Een volledig overzicht van de prijzen vindt u hier.

 

 

Concreet kunt u Mollie bijvoorbeeld koppelen via een plug-in aan uw webshop of via een link aan producten die u via Facebook verkoopt, zoals Zoka dat hier ook doet. Mollie zorgt voor de check-out en verwerkt de betaling van de klant op een veilige manier. U hoeft zich geen zorgen te maken over het technische aspect. Mollie zorgt ervoor dat u uw geld zo snel mogelijk en 100% veilig op uw bankrekening ziet staan.

 

Het is voor uw klanten niet nodig om ook een Mollie- of Plink-account te maken om uw facturen te kunnen betalen. Zij ontvangen een betalingsuitnodiging via e-mail, mail Whatsapp of Messenger, kunnen een betaalmethode selecteren en eenvoudig online of met de smartphone betalen, door middel van een overschrijving of met een QR-code. U krijgt in uw dashboard een overzicht van alle bedragen die nog betaald moeten worden, die reeds betaald zijn. Zo kunt u eenvoudig opvolgen. Mollie beschikt bovendien over een API, waardoor developers de koppeling met uw pakket vlot kunnen maken in het geval Mollie dit zelf niet heeft voorzien.

Geen webshop? Dan is de module Plink van Mollie een fantastische oplossing. Daarmee creëert u heel eenvoudig een betaallink die u automatisch aan uw factuur kunt toevoegen, of bijvoorbeeld handmatig aan een bestelbevestiging via Facebook of via mail. Betalingen ziet u onmiddellijk verschijnen in uw dashboard. Extra leuk is de optie om downloadbare bestanden aan uw betaalverzoek toe te voegen. Stel dat iemand een online cursus bij u aankoopt, dan kan de klant de cursus downloaden zodra hij de betaling heeft uitgevoerd. Handig, toch?

Een Mollie- en/of Plink-account opzetten? Zoka helpt u graag!

Op zoek naar het juiste online betaalsysteem voor uw webshops of facturatiepakket? Zoka maakt graag de oefening voor u en geeft graag softwareadvies op maat. Vervolgens help ik u graag om de nodige koppelingen te maken tussen uw verschillende programma’s en software, zodat u zo efficiënt mogelijk kunt (samen)werken. Hier kunt u alvast een gratis account aanmaken, volledig gratis en vrijblijvend. Snuister even rond en neem gerust contact op indien u vragen hebt.