Skip to Content

Waarom kiezen voor een beheerd toestel?

18 september 2024 in
Waarom kiezen voor een beheerd toestel?
Zoka, Bram Vervacke

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je apparaten altijd optimaal functioneren. Hier zijn enkele redenen waarom het kiezen voor een beheerd toestel een slimme keuze is, vooral in vergelijking met een standaard bescherming die tegenwoordig altijd nodig is.

Met een standaard bescherming, zoals een onze contact agent, wordt je toestel beschermd met een professioneel antivirusprogramma dat we vanop afstand kunnen beheren. Dit biedt een basisbescherming tegen virussen en malware. Er is echter slechts een beperkte bescherming tegen ransomware in vergelijking met onze uitgebreide oplossingen. 

Waneer je kiest voor een beheerd toestel met uitgebreide bescherming, dan monitoren wij je toestel op verschillende punten en herstarten services waar nodig.


1. Continue Monitoring en Onderhoud

Wij monitoren je toestel op verschillende punten en herstarten services waar nodig. Dit betekent dat eventuele problemen snel worden opgemerkt en opgelost, waardoor de kans op langdurige storingen wordt verminderd. Door continue monitoring kunnen we proactief handelen en mogelijke problemen voorkomen voordat ze zich voordoen.

2. Dagelijkse Patching

Dagelijkse updates van Windows en software van derden (zoals Adobe Reader) zorgen ervoor dat je toestel altijd up-to-date is. Dit is cruciaal voor de beveiliging van je systeem, omdat veel updates beveiligingslekken dichten. Wanneer een herstart noodzakelijk is, laten we dit tijdig weten zodat je hier rekening mee kunt houden en je werkzaamheden niet onnodig worden onderbroken.

3. Optimale Hardwareprestaties

We zorgen ervoor dat je hardware met de nieuwste drivers werkt. Dit betekent dat je toestel optimaal presteert en je minder kans hebt op hardware-gerelateerde problemen. Door regelmatig de drivers bij te werken, kunnen we ervoor zorgen dat je apparaat compatibel blijft met nieuwe software en technologieën, wat de levensduur en efficiëntie van je hardware verlengt.

4. Snelle Ondersteuning

Dankzij de vooraf geïnstalleerde software kunnen we je toestel sneller overnemen en problemen oplossen. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten op hulp en dat problemen snel kunnen worden verholpen. Een overname wordt gerekend per begonnen kwartier, wat betekent dat je alleen betaalt voor de tijd die daadwerkelijk nodig is. Dit maakt onze service niet alleen efficiënt maar ook kosteneffectief.

5. Verhoogde Productiviteit

Met een beheerd toestel kun je je volledig concentreren op je werk zonder je zorgen te maken over technische problemen. Wij zorgen voor de technische kant, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is. Dit verhoogt niet alleen je productiviteit, maar vermindert ook stress en frustratie die gepaard gaan met technische storingen.

6. Beveiliging en Compliance

Door regelmatige updates en monitoring zorgen we ervoor dat je systeem voldoet aan de laatste beveiligingsnormen en regelgeving. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die te maken hebben met gevoelige informatie en strikte compliance-eisen. Met een beheerd toestel ben je verzekerd van een hoog niveau van beveiliging en naleving van de wet- en regelgeving.

7. Kostenbesparing op Lange Termijn

Hoewel het beheren van een toestel een initiële investering kan vereisen, bespaart het op de lange termijn kosten door het verminderen van downtime, het voorkomen van dure reparaties en het verlengen van de levensduur van je hardware. Bovendien zorgt het voor een voorspelbare kostenstructuur, waardoor je beter kunt budgetteren.

Daarnaast maken we een inventaris van alle toestellen die bij ons zijn aangekocht en bouwen we samen met jou een vervangingspolicy uit. Dit helpt bij het plannen van toekomstige aankopen en upgrades.

Door te kiezen voor een beheerd toestel, investeer je in de betrouwbaarheid en efficiëntie van je digitale werkplek. Het biedt gemoedsrust, verhoogt de productiviteit en zorgt voor een veilige en stabiele werkomgeving. 

Heb je vragen of wil je meer weten? 

Neem gerust contact met ons op!